Aanmeldingen
U kunt u aanmelden voor behandeling tijdens het telefonisch spreekuur of via het aanmeldformulier op de website. Uw huisarts kan ook rechtstreeks een digitale verwijzing doen. Ook kunt u een bericht achterlaten op het antwoordapparaat. U wordt dan zo spoedig mogelijk terug gebeld.
Aanmelding via e-mail kan ook via de contactpagina op deze site.
De praktijk is rechtstreeks telefonisch bereikbaar op:
Maandag- en dinsdagmiddag: 12.30u - 13.00u en 16.45u - 17.15u; Woensdagavond: 18.00u - 18.30u; Vrijdag: 12.30u -13.00u en 16.45u - 17.15u.
Telefoon: 0341-460008
Naast afspraken overdag behoren afspraken in de avonduren op maandag en dinsdagavond ook tot de mogelijkheden. Ook is het mogelijk om online consulten af te spreken.
Dringend hulp nodig buiten de openingstijden van de praktijk?
Wanneer u bij de praktijk in behandeling bent en u heeft buiten de openingstijden van de praktijk overdag dringend hulp nodig kunt u, als u daarop kunt/ wilt wachten, een bericht inspreken op het antwoordapparaat waarna ik u zo spoedig mogelijk terug zal bellen (telefoonnummer praktijk 0341-460008). Vindt u dit te lang duren dan kunt u contact opnemen met uw huisarts. In de avond, nacht en in het weekend kunt u contact met de huisartsenpost opnemen (Huisartsenpost Harderwijk, telefoon 085-7737371).
Annuleren of verzetten van een afspraak:
Wanneer u een afspraak wilt verzetten of annuleren dient u dit minimaal 24 uur voor de betreffende afspraak te doen. Dat kan of telefonisch of per mail (zie contactpagina elders op deze website). Indien een afspraak te laat wordt afgemeld, wordt ongeacht de reden van afzegging het consult in rekening gebracht. De kosten kunnen niet bij uw zorgverzekeraar worden verhaald.
Wachttijd:
De wachttijd voor start van de intake (aanmeldingswachttijd) is momenteel 10 weken (bijgewerkt per 1 oktober 2024). Er is na de intake geen wachttijd voor de start van de behandeling d.w.z. dat een eventuele behandeling direct aansluitend aan de intake gestart wordt.
Gedurende de wachtlijstperiode blijft uw huisarts behandelverantwoordelijk.
Het kan voorkomen dat voor de start van een behandeling enige spoed vereist is. Dit kan mits u daarvoor door uw huisarts telefonisch bij de praktijk wordt aangemeld. Zonder telefonische aanmelding door uw huisarts geldt de dan bestaande wachttijd.
Wanneer u de wachttijd te lang vindt kunt u altijd contact opnemen met de zorgaanbieder, of uw zorgverzekeraar vragen om wachtlijstbemiddeling. Uw zorgverzekeraar kan u ondersteunen, zodat u binnen 4 weken vanaf uw eerste contact met de zorgaanbieder een intakegesprek krijgt, en dat binnen 10 weken vanaf de intake, de behandeling is gestart. Dit zijn de maximaal aanvaardbare wachttijden die door zorgaanbieders en zorgverzekeraars gezamenlijk zijn overeengekomen (Treek normen). (Bron NZa).
Heeft u een klacht?
Het kan voorkomen dat u niet tevreden bent over de behandeling of de gang van zaken binnen de praktijk. Ik stel het op prijs wanneer u dit dan aan mij kenbaar maakt zodat we kunnen overleggen over een eventuele oplossing. Mocht u met een onafhankelijke instantie willen overleggen dan verwijs ik u naar de klachtencommissie van de LVVP (